Summer School

Summer School 2019  –  „A World Full of Adventure”

Incepand cu data de 24 iunie am dat startul programului de vara.

Versiunea de Scoala de Vara consta in 5 zile consecutive de activitati  (de luni pana vineri)  timp de 9 saptamani in care  copii sunt indrumati sa descopere tainele lumii, experimentand:

Summer School  presupune activități pe temele alese saptamanal care vor fi abordate tinand cont de urmatoarele ateliere:

  1. Activitati creative
  2. Activitati de miscare (in/out door)
  3. Activitati cognitive
  4. Activitati de limba si comunicare
  5. Activitati in lb. engleza
  6. Jocuri in lb. engleza

24.06.2019-28.06.2019  The World Under the Sea

In aceasta saptamana ne-am propus sa aflam nenumarate intamplari fascinante din lumea tainica a marilor si oceanelor. Suntem gata pentru ore intregi de distractie: vom descoperi numeroase animale si plante, vom cauta caracatitele gigantice si marii rechini albi si bineinteles ca ne vom imprieteni cu delfinii jucausi.Vom luca in echipa si vom construi un acvariu pentru pestisorii tropicali.

 27.06 – ora 8:30 – 9:30 Atelier de creatie copil-familie in curtea Prokinder.

Tema „Acvariul” (lucrand in echipa o sa construim un acvariu).

1.07.2019-5.07.2019  It’s a Small World

Privind in viitor, ne-am planificat sa parcurgem o noua tema si anume, „It`s a small world”. Daca aruncam doar o privire spre acest titlu, am putea spune ca este o tema prea avansata sau deasupra nivelului prescolar, dar realitatea nu este aceasta. Este din contra, o modalitate minunata de a invata copii despre lume si despre diversitate. Cu aceasta ocazie copii vor putea afla mai multe despre mediile lor culturale, precum și mediile culturale ale altor tari, vor afla informatii despre diferite naționalități, culturi și obiceiuri și vor dobandi mai multe cunostinte despre acestea. Tot ce trebuie ei sa faca este sa-si „impacheteze valiza, sa-si ia o harta si sa se pregateasca pentru o aventura in intreaga lume”. Vor explora minunile lumii si vor descoperi frumusetea din propria lor „curte”.

Lemonade Party –Joi 4 Iulie (18:00-21:00).

Biletul de intrare: costumatie galbena pentru participanti + perna;

8.07.2019-12.07.2019 The World Under the Stars

Universul ascunde multe lucruri care depasesc limita intelegerii umane. Universul reprezinta tot ceea ce exista, fiind alcatuit din materie fizica si energie. Este guvernat de aceleasi legi inca de la inceputul existentei sale si nu a incetat niciodata sa ne uimeasca.

Printre activitatile pe care le vom desfasura se numara: vom construi machete cu Sistemul Solar, vom zbura in spatiu cu racheta, vom desfasura jocuri cu planete si vom picta cele mai frumoase galaxii.

15.07.2019-19.07.2019 Ancient World

Termenul „dinozaur” este utilizat de asemenea frecvent pentru a desemna în general reptile preistorice, așa cum ar fi pelicozaurii, dimetrodonii, pterozaurii cu aripi, pleziozaurii, mozazaurii și ihtiozaurii acvatici, deși din punct de vedere științific aceste animale nu au fost dinozauri propriu-ziși.

Dinozaurii, aceste reptile uriase, „de mult disparute”, continua sa ii fascineze pe copii. Despre dinozauri, se stie ca erau acoperiti cu solzi, dar nu se stie sigur ce culoare avea pielea lor. Naturalistii ii reprezinta colorati asemanator reptilelor de astazi, in nuante de verde, cenusiu, galbui. Nu se poate explica de ce au disparut dinozaurii, in timp ce alte animale contemporane lor au supravietuit.

Cum traiau? Ce mancau? Cum se inmulteau? Cum se deplasau? Sunt intrebari pe care ni le punem oricare dintre noi si pe care ne dorim sa le descoperim in aceasta saptamana dedicata acestor minunate creaturi.

19.08.19-23.08.2019 Around the World

 Copilul se naște curios de lume și nerabdător de a se orienta în ea.”  GEORGE  CĂLINESCU

Puţine actvităţi par să le provoace atâta fericire copiilor ca o călătorie: să îţi faci bagajul şi să pleci undeva, departe de casă, într-un loc cu altfel de obiceiuri, climă, peisaje. Stim insa cu totii ca o calatorie nu tine la nesfarsit, insa aceasta nu inseamna ca imaginatia nu iti poate zbura peste mari si tari, visandu-te intr-un mijloc de transport preferat, mai ales cu putin ajutor din partea activitatilor si jocurilor organizate in cadrul acestei teme.

Joaca este activitatea principala a unui copil, dar si cel mai eficient mijloc de a asimila cunostinte noi, de aceea, ne-am propus sa pornim si noi intr-o calatorie virtuala in lumea transporturilor. Tema “Around the world” se va derula pe perioada unei săptămâni, constituind un prilej pentru copiii de a-și îmbogăți sau intari cunoștințele referitoare la mijloacele de transport. Este o temă preferată de ei, dat fiind faptul că se întâlnesc permanent cu unele dintre acestea în viața de zi cu zi, cu altele în desene animate, la televizor etc.

22.08 – ora 8:30 – 9:30 Atelier de creatie copil-familie in curtea Prokinder. Tema „Picteaza un vehicul preferat”

 

26.08.2019- 30.08.2019 Wide World of Sports

 ”Dacă dorești să ai un copil inteligent, dotat, trebuie să-i dezvolți forța pe care inteligența i-o va cultiva, să-l faci sănătos și robust pentru a-l face înțelept și cu judecată… lasă-l să lucreze, obișnuiește-te să activeze.  Să ai grijă să se miște mult. Să fie un om puternic trupește, în curând va deveni puternic și intelectual.” (Jean- Jacques Rousseau)

Educația fizică și sportul reprezintă, sau ar trebui să reprezinte una dintre prioritățile fiecărui individ. Beneficiile sportului sunt foarte bine cunoscute, astfel că desfășurarea activităților motrice de orice fel are efecte asupra organismului atât la nivel fizic, cât și la nivel psihic.

În acestă săptămână, vom explora cu toții, de la cei mai mici până la cei mai mari, tainele educației fizice, a sportului și a alimentației sănătoase. Vom învăța împreună să avem un stil de viață sănătos și în același timp ne vom juca și ne vom distra.

29.08.2019 – Ziua bicicletelor si trotinetelor

2.09.2019-6.09.2019 Back to School

In inima noastra si a copiilor a ramas vara …dar incet – incet toamna isi face simtita prezenta. Zilele se scurteaza si timpul petrecut afara este inlocuit de mai multe momente de explorat  prin carti, de citit si de invatat. Revenim in clase…cu nostalgia de peste vara si cu speranta unui nou inceput mai frumos si mai bun. Lasam vara sa plece si intampinam toamna cu o petrecere cu fructe proaspete!

Petrecere 2 Septembrie – Sarbatoarea inceputurilor “Goodbye Summer”

Vă propunem pentru copiii dumneavoastră o vară plina de activitati, în care vom explora  lumea din jurul nostru, fapt ce va contribui la dezvoltarea curiozitatii, interesului pentru cunoastere si a echilibrului om-natura!

Scoala de vara isi propune sa le ofere copiilor experiente de invatare atractiva, in domenii diferite. Activitatile de relaxare sunt combinate cu activitatile dinamice, astfel incat activitatile cognitive sa se imbine cu cele artistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.