Summer School

Summer School 2018-   Lumea exploratorului”

Scoala de vara isi propune sa le ofere copiilor experiente de invatare atractiva, in domenii diferite. Activitatile de relaxare sunt combinate cu activitatile dinamice, astfel incat activitatile cognitive sa se imbine cu cele artistice.

Summer School 2018 presupune activități pe teme săptămânale care sunt abordate zilnic prin intremediul  atelierelor.

SUMMER SCHOOL PRO KINDER “Lumea exploratorului”

Incepand cu data de 25 iunie vom da startul programului de vara

In aceasta vara cei mici vor calatori, indrumati, sa descopere tainele lumii!

In Prima saptamana ( in perioada 25-29 iunie ) – Copiii vor descoperi  „Lumea Verde

Verdele reprezinta natura si vegetatie, dar mai ales un simbol al primaverii si al renasterii. Totodata, verdele sugereaza relatia omului cu mediul ce il inconjoara, fiind culoarea ce duce cu gandul la protejarea si imbunatatirea acestuia.

Lumea verde cuprinde totalitatea plantelor si copacilor ce se afla in jurul nostru. Pe langa aspectul frumos al acestor elemente ale mediului inconjurator, acestea au un rol esential in viata noastra de zi cu zi. Ele produc oxigen, fara de care viata pe Pamant ar fi imposibila si totodata reprezinta hrana atat pentru animale, cat si pentru oameni.

Asadar, rolul nostru este sa ocrotim natura si verdele care ne inconjoara. Pentru a realiza aceste lucruri trebuie sa indepartam poluarea, care reprezinta totalitatea elementelor ce dauneaza mediului inconjurator. Acest lucru este posibil prin plantarea copacilor si plantelor, ingrijirea vegetatiei deja existenta.

Saptamana aceasta vom planta seminte si flori, vom merge la Atelierul de Explorare la Gradina Botanica, pentru a observa mai aproape natura.

A doua saptamana ( 3 – 7 iulie)  copiii vor calatori in „In jurul lumii (Culturi)”

“Lumea este o carte, iar cine nu calatoreste citeste doar o pagina”. (Sf Augustin)

Călătoria este o căutare de sine, o necesară ocazie de identificare, o şansă de regăsire! Călătorind, cunoşti la faţa locului pe alţii.

Cunoscându-i pe alţii, aşa cum sunt, ajungi la o justă cunoaştere de sine prin comparaţie, contrast, asemuire.

Facand o comparatie cu deceniile anterioare, astazi se calatoreste mai mult si in conditii mai bune datorita cresterii economice, dar si a exploziei tehnologice, astfel incat in doar cateva ore poti face inconjurul lumii. Prin deplasare, ne deschidem şi punem sinele nostru faţă în faţă cu varietatile lumii culturale.

Cu toate acestea, atunci cand un contact direct cu realitatea nu este posibil, din lipsa de timp sau de resurse financiare, ne ramane o singura, dar eficienta, solutie: calatoria virtuala. A ieşi – provizoriu – din ambientul tău cultural, din obişnuinţele valorice cotidiene are efecte pozitive. E nevoie, din când în când, să ieşi din tiparele tale culturale (atât cât se poate), să te prefaci în altceva, să empatizezi sau chiar să experimentezi alte moduri de a fi şi de a face.

Ca formatori ale urmatoarelor generatii, ne propunem sa ii indepartam pe cei mici de jocurile pe calculator, si sa le orientam atentia catre lucruri captivante, sa le deschidem porti catre cele patru orizonturi, sa le trezim dorinta de cautare, sa le aprindem flacara credintei ca pot ajunge oriunde isi doresc; sa ii familiarizam cu ideea de diversitate culturala, cu diferente care dau valoare.

In aceasta calatorie virtuala vom descoperi impreuna ritualuri specifice, gesturi, traditii, dansuri, dar si mancaruri traditionale.

De asemenea, ne vom distra impreuna la Lemonade Party care va avea loc pe data de 4 Iulie.

 

Ne-am propus ca in perioada 9-13 iulie copiii sa cunoasca „Lumea Dinozaurilor”

Termenul „dinozaur” este utilizat, de asemenea, frecvent pentru a desemna în general reptile preistorice, așa cum ar fi pelicozaurii, dimetrodonii, pterozaurii cu aripi, pleziozaurii, mozazaurii și ihtiozaurii acvatici, deși din punct de vedere științific aceste animale nu au fost dinozauri propriu-ziși.

Dinozaurii, aceste reptile uriase, „de mult disparute”, continua sa ii fascineze pe copii. Despre dinozauri, se stie ca erau acoperiti cu solzi, dar nu se stie sigur ce culoare avea pielea lor. Naturalistii ii reprezinta colorati asemanator reptilelor de astazi, in nuante de verde, cenusiu, galbui. Nu se poate explica de ce au disparut dinozaurii, in timp ce alte animale contemporane lor au supravietuit. Ori de câte ori au ocazia copiii vorbesc, îşi împătăşesc unii altora cunoştinţele si se entuziasmează de noutăţile pe care le află despre acesti dinozauri.

Cum traiau? Ce mancau? Cum se inmulteau? Cum se deplasau? sunt intrebari pe care ni le punem oricare dintre noi.

Asadar, pentru a satisface in primul rand curiozitatile copiilor, ne propunem sa calatorim in calitate de mici arheologi in lumea fascinata a dinozaurilor, unde vom descoperi cum au aparut ei, cu ce se hraneau, unde traiau, cand au disparut, de ce au disparut si, desigur, cate tipuri de dinozauri existau.

 

In a patra saptamana ( 16 -20 iulie ) copiii vor intalni „Lumea Traditiilor Romanesti

In aceasta saptamana, incarcata de magia unica a traditionalului specific romanesc, ne propunem sa-i conducem pe copii mai aproape de lumea traditiilor romanesti, de la cantece pana la nenumaratele mestesuguri populare, pe care le vom concretiza printr-o expozitie specifica – cani de lut,linguri de lemn, mileuri si prosoape brodate manual si pana la portul traditional romanesc, format din ie, marama, s.a.

Copiii vor avea ocazia sa-si reaminteasca vechile obiceuri din strabuni si sa recunoasca elemente traditional populare ale portului ramanesc.

A cincea saptamana (23-31 iulie)  de Summer School, copiii vor afla „Despre Univers” si cat de vast este acesta.

“Daca am cunoaste toate tainele Universului, am cadea indata intr-un plictis enorm”(Anatole France)

Universul ascunde lucruri pe care mintea umana nu le poate intelege. Desi a perfectionat continuu mijloacele de cercetare, omul a reusit sa exploreze doar o mica parte, restul ramanand necunoscut. Acesta este infinit, avand peste 100 de miliarde de galaxii, fiecare avand peste alte sute de mii de sisteme solare. Galaxia noastra se numeste Calea Lactee, avand in centru Soarele, in jurul caruia orbiteaza toate planetele, asteroizii, meteoritii si cometele. Vom pune accent pe Sistemul Solar, format din Soare si sistemul planetar, alcatuit din cele 8 planete: Mercur, Venus, Terra, Marte, Jupiter, Saturn, Uranus, Neptun. Pana in prezent, oamenii nu au reusit sa ajunga pe nicio planeta. Singurul corp ceresc atins de om este Luna, acest lucru fiind realizat prima oara in anul 1969.

In saptamana a sasea ( 16-24 august) copiii vor afla depre ” Lumea sportului si al stilului de viata sanatos”

Preocuparea pentru apărarea şi întărirea sănătăţii se numără printre cele mai vechi preocupări ale omului şi este transmisă până in zilele noastre prin dictonul: ”Mens sana in corpore sano!’’ Sănătatea reprezintă pentru om cea mai mare avuţie.

Povestea Irinei si a lui Bogdan va fi punctul de plecare al calatoriei:

„Irina şi Bogdan sunt buni prieteni. Ei merg împreună la grădiniţă şi sunt foarte curioşi din fire, vrând să afle tot ce-i înconjoară. Intr-una din zile, cei doi erau foarte necăjiţi şi mi-au mărturisit că bunica lui Bogdan era foarte bolnavă şi părinţii au dus-o la spital. In fiecare seara, bunica le spunea câte o poveste minunată. Intrigaţi mi-au pus întrebări:

-“Cine are grija de bunica, la spital?”

-“De ce îmbătrânesc oamenii?”

-“De ce se îmbolnăvesc?”

-“De ce ne doare capul sau burta?””

“Ziua bicicletelor si trotinetelor” face parte din calatorie iar copiii vor putea veni cu bicicletele/trotinetele la gradinita! Copiii vor invata cum functioneaza si ce trebuie sa faca pentru a le pastra in conditii de siguranta!

 

In saptamana a saptea ( 27-31 august) copii vor ajunge in ” Lumea teatrului „

 In aceasta saptamana, ii vom stimula pe copii sa devina – mici actori – vor realiza o reprezentare a unei piese de teatru, dar si scenete, din minunata lume a papusilor si, nu in ultimul rand, povesti teatrale, pline de gestica, mimica si cantec.

Astfel, copiii vor avea ocazia sa exploreze fascinanta lume a mastilor, a teatrului modern, realizat cu mult talent si daruire, avand ca scop final deschiderea copiilor fata de teatru si lumea sa.

 

In saptamana 3 sept – 7 sept vom reveni acasa Back to School

In inima noastra si a copiilor a ramas vara …dar incet incet toamna isi face simtita prezenta. Zilele se scurteaza si timpul petrecut afara este inlocuit de mai multe momente de explorat prin carti, de citit si de invatat.

Revenim in clase…cu nostalgia de peste vara si cu speranta unui nou inceput mai frumos si mai bun. Lasam vara sa plece si intampinam toamna cu o petrecere cu fructe proaspete!

Summer School  presupune activități pe teme săptămânale care sunt abordate zilnic pe următoarele ateliere:

  1. Morning time – Song and sing
  2. Atelier senzorial;
  3. Master Artist and Masterpieces
  4. The Explorers
  5. Ateliere tematice
  6. Experimente;
  7. Machetare;
  8. Music and Drama
  1. Sport engineering & Games

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.