Saptamana Internationala

Am acceptat cu drag invitaṭia Gradinitei Cuibusorul Zanelor de a participa la “Sᾰptᾰmâna Internaṭionalᾰ” pe care grᾰdiniṭa a organizat-o copiilor ṣi pentru care am adus un voluntar din Hong Kong, pe Kingsley, prin intermediul organizaṭiei AIESEC Bucureṣti.

Atât eu, cât ṣi Kingsley, eram emoṭionaṭi. Nu ṣtiam dacᾰ cei mici o sᾰ fie receptivi la prezentᾰrile pregᾰtite de el, insᾰ imediat ce am intrat în grᾰdiniṭᾰ toate emoṭiile ṣi fluturii din stomac au dispᾰrut. Si toate acestea datoritᾰ atmosferei de acolo, caldᾰ ṣi primitoare.

Înainte de a începe, ne-au fost prezentati cei mici si activitᾰṭile pe care le-au desfᾰsurat pânᾰ sᾰ venim noi: mᾰṣtile de operᾰ din China, binecunoscutele pᾰlᾰrioare chinezeṣti ṣi celebrul dragon, un simbol proeminent al sᾰrbᾰtoririi Anului Nou în China.

Apoi a venit rândul nostru: Kingsley cu prezentarea lui, iar eu cu aparatul foto, ca doar trebuia sᾰ imortalizeze cineva astfel de momente, poate unice pentru mulṭi dintre copii. Ne-am adunat cu toṭii într-un semicerc în jurul lui Kingsley ṣi puteam sᾰ citesc pe feṭele celor mici o oarecare nedumerire ṣi teamᾰ. La început a fost puṭin mai greu pentru Kingsley sᾰ stabileascᾰ o legᾰturᾰ cu ei, însᾰ pe parcurs, cu ajutorul doamnelor educatoare totul a devenit foarte simplu. Kingsley a început printr-o scurtᾰ prezentare personalᾰ, dupᾰ care i-a rugat ṣi pe copii sᾰ se prezinte. Momentele care au urmat le-au atras atenṭia celor aproximativ 20 de copii, aceṣtia fiind captivaṭi de scurtele filmuleṭe din Hong Kong despre dragonii tradiṭionali, despre sporturile practicate de copii încᾰ de la vârste fragede, de vederile aduse special de Kingsley ce reprezentau diferite clᾰdiri, festivaluri, poduri, oameni.

Kingsley a dorit sᾰ le testeze aptitudinile artistice ṣi, dupᾰ ce le-a împᾰrṭit câte o foaie albᾰ si creioane colorate, i-a rugat sᾰ deseneze steagul Hong Kong-ului pe care voluntarul l-a agᾰṭat pe peretele din faṭa lor. Ca drept recompensᾰ Kingsley le-a dᾰruit câte un mesaj în chinezᾰ, mesaje foarte populare in Hong Kong în perioada Anului Nou ( “Sᾰ fii bogat!”, “Sᾰ fii sᾰnᾰtos!”, “Sᾰ creṣti mare ṣi cuminte!”)

Piesa de rezistenṭᾰ a setului de activitᾰṭi propus de Kingsley a reprezentat-o scrierea numelor copiilor în limba chinezᾰ, ceea ce a fascinat nu numai pe ei, dar ṣi pe doamnele educatoare ṣi chiar pentru mine.

Sper din suflet ca aceṣti copii sᾰ fi rᾰmas cu amintiri plᾰcute dupᾰ plecarea noastrᾰ de la Grᾰdiniṭa Cuibusorul Zanelor ṣi sᾰ le fi deschis într-un fel apetitul cᾰtre multiculturalism, chiar dacᾰ sunt totuṣi la o vârstᾰ destul de tânᾰrᾰ.

Mᾰ bucur enorm de mult sᾰ vᾰd cᾰ existᾰ persoane care îmbrᾰṭiṣeazᾰ programul nostru de schimb de experienṭe ṣi care doresc sᾰ ofere noi oportunitᾰṭi de dezvoltare copiilor. Aṣteptᾰm cu nerᾰbdare urmᾰtoarea noastrᾰ colaborare cu Centrul Educational Cuibusorul Zanelor ṣi vᾰ mulṭumim cᾰ aveṭi încredere în noi.

Puteṭi afla mai multe detalii despre organizaṭia AIESEC Bucureṣti accesând site-ul www.aiesecbucharest.ro sau ne puteṭi gᾰsi ṣi pe Facebook http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?ref=mf

Andreea Pardᾰu

Account Manager Global Internships AIESEC Bucharest

 

Posted in Activităţi cu copiii, Activităţi opţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.