Trup, minte si suflet in Vinerea Altfel

       Vineri, 25 octombrie, 2019. Din nou ultima zi de vineri a lunii!? Timpul trece foarte repede când faci multe lucruri și mai ales atunci când sunt interesante. Obiectivele propuse pentru această zi sunt unele care țin de trup, minte și suflet.

 

       Am discutat împreună cu școlarii despre cum să ne menținem corpul curat și ferit de boli cauzate de virusuri și bacterii dăunătoare, ne-am reamintit reguli importante de igienă și ne-am amuzat exemplificând diverse situații  în care putem transmite microbi unii altora.

        Pentru minte am avut o sesiune de experimente interesante: energia statică, arderea în prezența oxigenului, reacții chimice.

 

         Dar cea mai frumoasă activitate a fost cea în care un copil sensibil și-a deschis sufletul pentru noi și prin talentul pe care-l are, a transpus în desene stări și emoții. Tristețe, solitudine, neacceptare, bucurie, iubire, liniște – toate ca rezultat al comportamentului pe care îl au ceilalți vis-à-vis de noi. Am discutat despre violență și discriminare, despre ce simțim atunci când trecem prin aceste situații, iar copiii împreună cu Eva, invitata noastră specială, au transpus la rândul lor pe hârtie, stările pe care le-au avut în acele momente.

        Din nou o vineri așa cum ne place, la Prokinder. Multumim Evei  pentru sufletul ei frumos și o așteptăm și altădată cu drag!

Posted in Activităţi cu copiii, Activitati gradinita, Activităţi opţionale, Articole pentru părinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.