ZIUA INTERNATIONALA A EDUCATIEI – 5 OCTOMBRIE

                               5 Octombrie – Ziua Internațională a Educați

       „Scopul educaţiei ar trebui să fie pregătirea unor oameni care să acţioneze şi să gândească independent şi care, în acelaşi timp, să vadă în slujirea comunităţii realizarea supremă a vieţii lor”. – Albert Einstein

       În fiecare an, pe 5 octombrie, sărbătorim această zi în diverse moduri, iar anul acesta nu vom face excepție. 

      Am pregătit activități speciale pentru această zi și surprize interesante pentru copiii Centrului Educațional Prokinder.

     

       Scopul principal a fost sa ajutăm copiii să vizualizeze și să înțeleagă ce este de fapt acest proces complex care stă la baza formării si structurării lor ca viitori adulți. Pentru că așa cum a spus Nelson Mandela: Educaţia este cea mai puternică armă pe care voi o puteţi folosi pentru a schimba lumea”. Ne dorim ca toți copiii să conștientizeze de mici acest lucru, să-și dea seama ca fiecare este important și unic, că-și poate fixa orice scop dorește, oricât de dificil ar fi drumul și mai ales să știe că prin educație poate deveni un lider, un formator, un exemplu pentru ceilalți, că educația îți oferă instrumentele necesare pentru a schimba lumea.

 

 

       Azi, 5 octombrie 2018, de Ziua Mondială a Educației, mici și mari ne-am bucurat împreună. Am marcat importanța momentului cu activitați educative și distractive. Una dintre activitățile preferate de copilași a fost desenul pe asfalt cu tema“ Clădirea Grădiniței ideale” si imprejurimile ei!

  

     Școlarii au derulat proiectul Azi sunt teacher și s-au străduit să-și pregătească cu cea mai mare seriozitate activitățile predate, să fie răbdători, empatici și cât se poate de corecți.

            Din oameni mici creștem oameni mari și educați! Educația este cea care face diferența între noi!

Posted in Articole pentru părinţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.