“Education is the key to future”

“Education is the key to future.” Despite differences in cultures, languages and environments, kindergarten education, which renders children the chance to interact with friends of the same age happily, plays an important role in shaping who a person is. As a new comer in Romania, I would like to know how kindergarten education is shaping kids. As from what I observed from my visit to Cuibusorul Zanelor Kindergarten, I am stunned by how active and joyful these small angels are!

The first thing I saw in the place was a spacious room full of colourful drawings and decorations for kids, and then it waves of echoes of laughter from the surrounding rooms of children. I once worried about not being able to draw the kids’ attention as they may not have a sense of countries and geography, not to mention a distant place called Hong Kong. Yet, when I tried to show them pictures of Hong Kong they were surprisingly attentive and quiet. I couldn’t tell if they understand what I am trying to convey through photos and videos, but from their cute faces I am sure that they rejoiced in the small activity I prepared for them, i.e. to draw the flag of Hong Kong. Though they drew signs of irregular shapes and patterns which are awfully different from the genuine one (some even drew me a bauhinia of over ten petals), to me, they are perfect. Perfect in a sense that they are able to imagine without boundaries, not having to delineate what exactly should be drawn and thus are able to be resilient to changes.

I don’t know if I managed to introduce Hong Kong to them, but for sure, I managed to bring them at least an hour of joy and happiness, which I myself cherished a lot.

Kingsley Tam, Hong Kong

SUMMER SCHOOL: 25 iunie – 7 septembrie 2012

Scoala de vara isi propune sa le ofere copiilor experiente de invatare atractiva, in domenii diferite. Activitatile de relaxare sunt combinate cu activitatile dinamice, astfel incat activitatile cognitive sa se imbine cu cele artistice.

          Versiunea de Scoala de Vara consta in 5 zile consecutive de curs  (de luni pana vineri) in care se abordeaza urmatoarele teme:

Teme propuse:

Nr. Crt. Saptamana Tema
1. 25 – 29 iunie Creatie si  design (cu o Excursie la Olar);
2. 2 iulie – 6 iulie Culturi vechi si noi;
3. 9 -13 iulie Misterele Universului si framantarile Pamantului (partea I);
4. 16 – 20 iulie   A fost, este, va fi…/Valea dinozaurilor in „Saptamana Timpului”(partea II) (trecut-prezent-viitor) – excursie la Muzeul Ceasului (Ploiesti) si cercetare in Padurea Snagov;
5. 23 – 27 iulie   Saptamana picturii in viata familie (ateliere cu parintii);
6. 30 iulie – 3 august  Economia in viata copiilor;
7. 6 -17 august VACANTA
8. 20 – 24 august Biologia si micul ecologist
9. 27 – 31 august Romania si portul popular (cu Excursie la Manastirea Comana)
10. 3 – 7 septembrie  O masca rade, una plange… (incursiune in lumea actoriei, teatrului, filmului, circului, magiei si a muzicii)-Carnaval in 3 septembrie – Acomodare si reacomodare cu programul gradinitei.

Fiecare dintre aceste teme se va realiza avand la baza ateliere specifice. Acestea sunt:

A1. Modelaj si machete;

A2. Olarit;

A3. Origami;

A4. Pictura pe sticla, pictura pe obiecte, desen/pictura;

A5. Hand Made (Creatie de Papusi, machete, accesorii-bijuterii, etc);

A6. Curs de gatit si bune maniere;

A7. Arta dramatica ;

A8. Dans;

A9. Lumea Povestilor (Povestim, Vedem, Creem Povesti si Carti de Povesti), Documentare;

A10. Experimente;

A11. Tenis/ Inot/ activitati out door;

A12. Vizita la diverse obiective in concordanta cu tema saptamanii;

A13. Limbi straine – Engleza/ germana/ franceza – individual (30 ron/ora);

Atelierele au ca scop sa dezvolte comportamentul copilului prin autodisciplina si increderea in sine, indemanarea-motricitatea, nu in ultimul rand universul cunoasterii. Il provoaca pe copil sa gandeasca singur si sa-si asume responsabilitatea pentru ideile proprii.

 

Calendarul temelor si al  atelierelor il gasiti detaliat mai jos:

CREATIE SI DESIGN

Se desfasoara in saptamana 25-29 IUNIE

Este o saptamana dedicata creatie. O saptamana in care copiii sunt stimulati si incurajati sa lucreze in echipa sau individual pentru realizarea unor modele de imbracaminte, accesorii personale (specifice baietilor sau fetelor), sau obiecte pentru amenajat spatiile in care locuiesc.

Tot in aceasta saptamana vom face si o vizita la Mesterul Olar unde vom lucra in lut, diverse obiecte, pentru noi si pentru cei dragi. Le vom picta apoi si le vom pregati pentru luat acasa.

Vom folosi diverse materiale, vom stimula creativitatea copiilor, ii vom incuraja sa descopere culorile si formele si sa stie sa le foloseasca. Vom darui din ce lucram parintilor, bunicilor si prietenilor nostrii.

Parintii care doresc ne pot insoti la atelierul mesterului Olar unde ne asteapta, pe langa lut si roata si multe alte surprize (ponei, spatiu verde nelimitat, mancare la iarba verde, tiroliana, plimbare cu masinute de teren).

De la dumneavoastra asteptam disponibilitate „de a ne primi plin de culoare acasa” si de a ne aduce tricouri, pantaloni, esarfe, sapcute ale copiilor pe care am vrea sa le pictam si sa vi le daruim inapoi.

 CULTURI VECHI SI NOI

Se desfasoara in perioada 2-6 IULIE

In aceasta saptamana vom face o incursiune in culturile vechi de mii de ani cat si in cele actuale. Vom incepe cu Piramidele din Egipt, vom continua cu Calul Troian si nelipsitul scut grecesc, vom poposi intr-un zgarie-nor si vom avea propria petrecere in pijamale si nu in ultimul rand vom simti ineditul culturilor asiatice unde vom realiza sandale chinezesti, palarie japoneza si nelipsita Geisha. Speram ca cei mici sa fie fascinati de traditiile si obiceiurile atat de diferite de ale noastre si ,de ce nu, sa descopere pe cont propriu din ce in ce mai multe lucruri fascinante pe care sa ni le impartaseasca. Toate acestea vor fi insotite de vizita nativilor din cateva tari la noi in gradinita.

MISTERELE UNIVERSULUI SI CERCETARILE PAMANTULUI
Se desfasoara in saptamana 9-13 IULIEAceasta tema reprezinta o incursiune in descifrarea tainelor geografice, a Universului  si a Terrei in special. Este o saptamana in care se pune accentul pe modelare, crearea de machete, confectionarea de echipamente, experimente stiintifice, documentare si prezentari.

In scopul aprofundarii acestor cunostinte, vom face o vizita la Muzeul de Geologie din Bucuresti unde vom observa roci, minerale, fosile. In saptamana urmatoare acesteia, contopind cele doua teme, vom face o excursie la Slanic Prahova unde vom vizita Salina, dealul  Piatra Verde, iar la intoarcere ne vom opri la iarba verde unde vom face cercetare in teren, observand plantele, construind un cort si efectuand experimente despre vulcani.

VALEA DINOZAURILOR IN „SAPTAMANA TIMPULUI”

Se desfasoara in saptamana 16 – 20 IULIE

Aceasta tema reprezinta o calatorie in timp, de la Epoca de Gheta si Epoca de Piatra pana in viitor, asa cum este el vazut de fiecare copil.

Primele doua zile sunt destinate trecutului, dinozaurilor, mamutilor, ghetii din Cuaternar, aparitiei hominizilor si dezvoltarea formelor de locuit, de la bordeie la cetati.

Urmatoarele zile sunt destinate prezentului si viitorului, in care sunt abordate teme ca orasul, oamenii de azi si de maine, animale si masini din prezent si din viitor. Atelierele despre viitor sunt bazate pe imaginatia si creativitatea copiilor, asa cum le vad ei.

Tot in aceasta saptamana vom face o vizita la Muzeul Grigore Antipa, dar si o excursie, in care vom aborda atat tema despre timp cat si pe cea despre Pamant, vizitand Salina Slanic Prahova, Muzeul Ceasului din Ploiesti si ne vom opri la iarba verde unde vom face cercetare pe teren.

SAPTAMANA PICTURII IN VIATA FAMILIEI

Se desfasoara  in saptamana 23-27 IULIE

Este o saptamana dedicata picturii. In aceasta saptamana copiii sunt stimulati si incurajati sa lucreze in echipa, impreuna cu parintii sau individual pentru realizarea unor picturi pe piatra, sticla, panza realizand diverse peisaje, machete si  creand accesorii.

Deasemenea aceasta saptamana este dedicata  nu numai copiilor ci si parintilor, acestia fiind invitati sa lucreze impreuna cu copiii si sa duca la bun sfarsit sarcinile in ceea ce priveste realizarea  diverselor creatii.

Tot in aceasta saptamana vom merge in Parc si vom picta in aer liber astfel incat copiii sa-si dea „frâu liber imaginatiei”. Vom folosi diverse materiale, vom stimula creativitatea copiilor si ii vom incuraja sa descopere culorile.Vom invata despre arta chinezeasca si despre lumea planetelor si a cosmos-ului .

De la dumneavoastra avem rugamintea  de a ne aduce tricouri pe care am vrea sa le pictam (impreuna) si sa vi le daruim acasa.

ECONOMIA IN VIATA COPIILOR

Se desfasoara  in saptamana 30 SEPTEMBRIE- 03 AUGUST

Saptamana aceasta este dedicata micilor interprinzatori in vederea dezvoltarii simtului practic-comercial. Aceasta tema ii ajuta pe copii sa descopere faptul ca orice obiect (marfa) are un pret, o valoare. De asemenea ei descopera placerea de a cumpara si de a vinde obiecte.

Astfel in aceasta saptamana se vor organiza activitati cum ar fi : confectionare de jucarii, monezii, pusculite, modelaj, machete, etc.

Vom incuraja schimbul de obiecte/ jucarii intre copii si donatia de jucari pentru alti copii.

In aceasta saptamana prescolarii vor vizita fabrica Vel Pitar pentru a vedea procesul de fabricare a painii si vor merge in vizita la Ccentrul Medical pentru a vedea modul in care sunt consultatii pacientii.

INTRODUCERE PENTRU A PUTEA CONTINUA CU DESCRIEREA MACHETELOR

Machetele realizate vor transmite copiilor importanta functionarii normale a unui oras cu tot ceea ce cuprinde el: case, blocuri, strazi, fabrici, banca/atm, spitale/ clinici si alte cladiri cu functionalitate in oras.

Ne dorim ca aceasta saptamana sa ii ajute pe copii sa descopere importanta economiei in viata familiei si a societatii.

VACANTA  – 6-17 August
BIOLOGIA SI MICUL ECOLOGIST

Se desfasoara in saptamana: 20 – 24 AUGUST.

Biologia este un subiect placut, iar invatarea despre viata de pe Pamant este fascinanta. Impreuna vom intra in lumea misterioasa a plantelor si animalelor marine, vom cunoaste multe curiozitati despre ele si chiar ne vor infrumuseta prin bijuteriile confectionate. Vom face chiar si propriul nostru acvariu (din pacate, doar o macheta).  Cunostintele ni se vor imbogati prin vizitele la Muzeul „Grigore Antipa” si Gradina Botanica.

Prin aceasta tema se realizeaza inclusiv educatia ecologica a copiilor astfel ei invatand sa se comporte civilizat in mediul inconjurator si speram ca vor intelege necesitatea protejarii mediului, importanta apei, aerului, plantelor si animalelor in viata noastra.

ROMANIA SI PORTUL POPULAR

Se desfasoara in saptamana 27 – 31 AUGUST

In aceasta saptamana vom incerca sa ii familiarizam pe copii cu notiunea de traditii si port popular romanesc. Astfel, prin diversele ateliere in care vom realiza cateva elemente ale costumului popular (brau,  batic, margele, opinci), un covor taranesc si nelipsitul fluier speram ca cei mici vor indragi mestesugurile si viata la tara. Dansurile si muzica populara prezentate de un rapsod popular vor fi punctul culminant al acestei saptamani. Deasemenea prin excursiile realizate la Muzeul Taranului Roman si la Manastirea Comana  copiIi isi vor da seama de importanta cunoasterii vietii rurale si valoarea pe care o poarta

Vizita la herghelia Comana speram sa intregeasca tabloul unei scurte vacante la tara!

O MASCA RADE SI UNA PLANGE…  Carnaval in 3 septembrie

Se desfasoara in saptamana 3 – 7 SEPTEMBRIE

Pentru ca suntem copii plini de imaginatie si talentati, dedicam aceasta saptamana exprimarii libere ale acestora. De aceea vom patrunde in culisele teatrului unde, vom învăţa câte ceva din tainele jocului de umbre, mânuind noi înşine siluetele reprezentand chiar secvente din povesti.

Pentru a intregi tabloul artelor, „Veronica” si „Motanul Danila” ne vor fii alaturi prin minunata lume a filmului.

Sa nu uitam ca aceasta este si saptamana in care  Ii vom spune anotimpului Vara “La revedere!” intr-un mod cat mai placut-  printr-un carnaval  in data de  3 Septembrie pentru a  ura BUN VENIT noului An Scolar si o data cu el si anotimpului Toamna!

Mastile vor fi confectionate de noi, iar muzica si jocuri vor fi din belsug.

 *Vizitele la Institutii nu depind in totalitate de noi motiv pentru care e posibil sa apara modificari in programul vizitelor.

*La inceputul fiecarei saptamani gasiti afisat in hol programul detaliat pentru toata saptamana. EL contine jocuri si activitati in aer liber, doua ateliere pana la pranz (in limba engleza) si doua ateliere dupamasa in romana si engleza.

*In zilele in care vom avea excursii daca sunt copii care vor sa ramana la gradinita vor desfasura ateliere aici si le puteti vedea pe desfasurator.

 Va propunem pentru copiii dv o vara creativa, frumoasa si care sa ii ajute pe cei mici sa se dezvolte armonios!