Concurs la Scoala de Sah

Copiii de la AFTER SCHOOL ne-au reprezentat la Scoala de Sah – la Concursul CUPA AFTERSCHOOL! II felicitam pentru efort si pentru medalii. Multumim Camelia  Bortos  pentru munca depusa cu ei! 

Scoala de sah spune:

Sambata, 15 martie, la sediul Scolii de Sah am organizat prima editie a campionatul afterschoolurilor, numit „Cupa Afterschool”. Ne-am bucurat de un numar mare de participanti, majoritate cu varsta pana in 7 ani. Am cunoscut o multime de copilasi ce indragesc sahul, veniti la noi pentru prima lor competitie. Unii dintre ei ne-au declarat ca sahul este pasiunea vietii lor. Ne-am bucurat enorm sa-i avem alaturi de noi.

“Trimite un copil la culcare intr-un pat moale” – Actiune caritabila – Martie2014

In luna Martie, Teacher Mihaela a reprezentat Cuibusoul Zanelor in cadrul mai multor actiuni caritabile. Mai jos gasiti mesajul ei.

“Gradinita noastra a participat si anul acesta la  targul de caritate organizat  de biserica Sfantul Nicolae din cartierul Titan.Va pot spune ca, inca de cand am ajuns cu anuntul si propunerea de participare, intreg personalul gradinitei, dar mai ales copiii, de la mic la mare, s-au mobilizat rapid, si au  confectionat tot felul de felicitari, accesorii, martiosare, unele mai frumoase decat altele, astfel incat sa fie vandute cat mai profitabil. Scopul nostru era acela de a aduce o contributie importanta targului, pentru a se putea cumpara cat mai multe patuturi pentru Campusul de copii „Sfantul Sava” din localitatea Bisoca.

O mare parte dintre acestea le-ati putut admira de-a lungul celor doua saptamani, de la inceputul lunii martie, timp in care au fost expuse in holul gradinitei noastre.

Tinem sa va multumim din suflet atat dvs pentru fiecare ajutor pe care ni l-ati oferit, cat si copiilor dvs., care au creat o multime de martisoare. La standul special “prokinder” acestea s-au vandut  extreme de bine (10, 20, 30 lei /buc. )

La finalul targului am desfacut cutiile de colectare si am inceput a numara; spre surprinderea tuturor, suma stransa in acest an a fost una destul de generoasa, spunem noi ( 5310lei). Iata ca intr-adevar, Dumnezeu este mare!

Tot in aceasta perioada am mers impreuna cu un grup de persoane, membri  ONG-ului nou infiintat “Oameni  de actiune”  la  Centrul de Ingrijire si Asistenta pentru Persoane Varstnice “Sf.Ana”, pentru a le oferi doamnelor minunate felicitari, flori si bratari coloate in rosu si alb,  realizate de prichindeii nostri.

Va pot marturisi ca fiecare batranica in parte ne-a multumit cu lacrimi in ochi si imbaratisari fierbinti pentru toate martisoarele oferite; cele mai apreciate si admirate au fost felicitarile confectionate de copii  prin tehnica origami, quilling s.a.

La final, parintele paroh Daniel Goga a insistat sa va transmit numai gandurile bune, mii de multumiri, pace, binecuvantari la tot pasul si iubire cat se cuprinde in sufletele dvs minunate, atat doamnei directoare pentru disponibiltate si implicare, cat si cadrelor didactice, copiilor si implicit parintilor.

Dumnezeusa ne ajute si sa putem face astfel de gesturi cat mai des posibil!

“Bogateste cel care da, nu cel care primeste!”  – “Daruind vei dobandi!”

Cu mult drag, teacher Mihaela Mihai – grupa Elephants”

Zana Toamna

Iata ca toamna se apropie incet, incet spre final si cu drag si multa iubire isi ia ramas bun de la noi, toti copiii cuminti si isteti.

Fiindca timp de trei saptamani am desfasurat in gradinita noastra o multime de activitati cu privire la anotimpul Toamna, in saptamana 11- 15 nov. am evaluat tot ceea ce am invatat, si iata ca… SURPRIZZZA nu a intarziat sa apara!!!

Cine credeti insa ca a calacat pragul gradinitei noastre?!!!!

Bine, bine, va spun indata! pai da, nimeni alta decat Zana Toamna.

Zana Toamna care ne-a adus in fiecare clasa zambet un cos plin cu bunatati imbinat cu multa veselie, bucurie si armonie. Nici noi nu am fost mai prejos si am incantat-o cu catecele noastre, poezioare, miscari ritmice si tot ce trebuie pentru a-i demonstra ce copiii silitori suntem!

In final copiii si Zana Toamna si-au luat ramas bun si desigur au stabilit o noua intalnire in anul ce vine! 20131113_102219 20131113_101411 20131113_095929 20131113_103733

Initiator,  teacher Mihaela Mihai J

Vizita iepurasului in gradinita noastra – in cateva cuvinte…

Fiind atat de cuminti prichindeii nostri au avut parte  in Joia Mare de o mare surpriza: in jurul orei 11:0 vineri 3.05.2013, Iepurila cel vesel si haios si-a facut aparitia in gradinita noastra distrandu-i pe micuti cu multe jocuri speciale, dansuri, cantece si nu in ultimul rand baloane colorate, frumos modelate. La final copii au primit bomboane si oua colorate.

Vizita iepurasului inainte de Paste i-a bucurat pe micuti pana peste poate, iar la final in semn de multumire copiii i-au daruit acestuia fise, felicitari frumos realizate, colorate.

DSCN0004 DSCN0088

  Mesajul copiilor catre Iepuras:

“ Te iubim Iepuras si te mai asteptam la noi!”

 Teacher Mihaela M.

Saptamana Internationala

Am acceptat cu drag invitaṭia Gradinitei Cuibusorul Zanelor de a participa la “Sᾰptᾰmâna Internaṭionalᾰ” pe care grᾰdiniṭa a organizat-o copiilor ṣi pentru care am adus un voluntar din Hong Kong, pe Kingsley, prin intermediul organizaṭiei AIESEC Bucureṣti.

Atât eu, cât ṣi Kingsley, eram emoṭionaṭi. Nu ṣtiam dacᾰ cei mici o sᾰ fie receptivi la prezentᾰrile pregᾰtite de el, insᾰ imediat ce am intrat în grᾰdiniṭᾰ toate emoṭiile ṣi fluturii din stomac au dispᾰrut. Si toate acestea datoritᾰ atmosferei de acolo, caldᾰ ṣi primitoare.

Înainte de a începe, ne-au fost prezentati cei mici si activitᾰṭile pe care le-au desfᾰsurat pânᾰ sᾰ venim noi: mᾰṣtile de operᾰ din China, binecunoscutele pᾰlᾰrioare chinezeṣti ṣi celebrul dragon, un simbol proeminent al sᾰrbᾰtoririi Anului Nou în China.

Apoi a venit rândul nostru: Kingsley cu prezentarea lui, iar eu cu aparatul foto, ca doar trebuia sᾰ imortalizeze cineva astfel de momente, poate unice pentru mulṭi dintre copii. Ne-am adunat cu toṭii într-un semicerc în jurul lui Kingsley ṣi puteam sᾰ citesc pe feṭele celor mici o oarecare nedumerire ṣi teamᾰ. La început a fost puṭin mai greu pentru Kingsley sᾰ stabileascᾰ o legᾰturᾰ cu ei, însᾰ pe parcurs, cu ajutorul doamnelor educatoare totul a devenit foarte simplu. Kingsley a început printr-o scurtᾰ prezentare personalᾰ, dupᾰ care i-a rugat ṣi pe copii sᾰ se prezinte. Momentele care au urmat le-au atras atenṭia celor aproximativ 20 de copii, aceṣtia fiind captivaṭi de scurtele filmuleṭe din Hong Kong despre dragonii tradiṭionali, despre sporturile practicate de copii încᾰ de la vârste fragede, de vederile aduse special de Kingsley ce reprezentau diferite clᾰdiri, festivaluri, poduri, oameni.

Kingsley a dorit sᾰ le testeze aptitudinile artistice ṣi, dupᾰ ce le-a împᾰrṭit câte o foaie albᾰ si creioane colorate, i-a rugat sᾰ deseneze steagul Hong Kong-ului pe care voluntarul l-a agᾰṭat pe peretele din faṭa lor. Ca drept recompensᾰ Kingsley le-a dᾰruit câte un mesaj în chinezᾰ, mesaje foarte populare in Hong Kong în perioada Anului Nou ( “Sᾰ fii bogat!”, “Sᾰ fii sᾰnᾰtos!”, “Sᾰ creṣti mare ṣi cuminte!”)

Piesa de rezistenṭᾰ a setului de activitᾰṭi propus de Kingsley a reprezentat-o scrierea numelor copiilor în limba chinezᾰ, ceea ce a fascinat nu numai pe ei, dar ṣi pe doamnele educatoare ṣi chiar pentru mine.

Sper din suflet ca aceṣti copii sᾰ fi rᾰmas cu amintiri plᾰcute dupᾰ plecarea noastrᾰ de la Grᾰdiniṭa Cuibusorul Zanelor ṣi sᾰ le fi deschis într-un fel apetitul cᾰtre multiculturalism, chiar dacᾰ sunt totuṣi la o vârstᾰ destul de tânᾰrᾰ.

Mᾰ bucur enorm de mult sᾰ vᾰd cᾰ existᾰ persoane care îmbrᾰṭiṣeazᾰ programul nostru de schimb de experienṭe ṣi care doresc sᾰ ofere noi oportunitᾰṭi de dezvoltare copiilor. Aṣteptᾰm cu nerᾰbdare urmᾰtoarea noastrᾰ colaborare cu Centrul Educational Cuibusorul Zanelor ṣi vᾰ mulṭumim cᾰ aveṭi încredere în noi.

Puteṭi afla mai multe detalii despre organizaṭia AIESEC Bucureṣti accesând site-ul www.aiesecbucharest.ro sau ne puteṭi gᾰsi ṣi pe Facebook http://www.facebook.com/aiesec.bucharest.page?ref=mf

Andreea Pardᾰu

Account Manager Global Internships AIESEC Bucharest

 

“Education is the key to future”

“Education is the key to future.” Despite differences in cultures, languages and environments, kindergarten education, which renders children the chance to interact with friends of the same age happily, plays an important role in shaping who a person is. As a new comer in Romania, I would like to know how kindergarten education is shaping kids. As from what I observed from my visit to Cuibusorul Zanelor Kindergarten, I am stunned by how active and joyful these small angels are!

The first thing I saw in the place was a spacious room full of colourful drawings and decorations for kids, and then it waves of echoes of laughter from the surrounding rooms of children. I once worried about not being able to draw the kids’ attention as they may not have a sense of countries and geography, not to mention a distant place called Hong Kong. Yet, when I tried to show them pictures of Hong Kong they were surprisingly attentive and quiet. I couldn’t tell if they understand what I am trying to convey through photos and videos, but from their cute faces I am sure that they rejoiced in the small activity I prepared for them, i.e. to draw the flag of Hong Kong. Though they drew signs of irregular shapes and patterns which are awfully different from the genuine one (some even drew me a bauhinia of over ten petals), to me, they are perfect. Perfect in a sense that they are able to imagine without boundaries, not having to delineate what exactly should be drawn and thus are able to be resilient to changes.

I don’t know if I managed to introduce Hong Kong to them, but for sure, I managed to bring them at least an hour of joy and happiness, which I myself cherished a lot.

Kingsley Tam, Hong Kong

Despre Mihai Eminescu pe intelesul copiilor

MIHAI EMINESCU  (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889)

M. Eminescu

Cine nu cunoaște măcar oM. Eminescu poezie sau nu a auzit niciodată de marele poet Mihai Eminescu? Cine nu știe că 15 ianuarie a fiecărui an este o zi de sărbătoare și de comemorare al poetului Mihai Eminescu? Ei bine, cum o astfel de zi nu putea trece neobservată, copiii de la grupele mică, mijlocie și mare – pregătitoare au pregătit poezii scrise de Mihai Eminescu și le-au recitat în cadrul unei mici reprezentații.

Serbarea a debutat cu o prelegere despre viața și opera lui Mihai Eminescu, urmată de recitarea unor poezii foarte cunoscute și s-a încheiat printr-un moment plin de emoție în care toată lumea a ascultat cu atenție melodia „Eminescu” cântată de Doina și Ion Aldea Teodorovici.

Grupa Mijlocie

Grupa Mijlocie, Gradinita Cuibusorul Zanelor

Grupa mijlocie recitând „Ce te legeni…?”

Grupa mare-pregatitoare

Grupa Mare-Pregatitoare, Gradinita Cuibusorul Zanelor

Grupa mare –pregătitoare recitând primele trei strofe din „Luceafărul”

Grupa Mica

Grupa Mica, Gradinita Cuibusorul Zanelor

Grupa mică recitând „Freamăt de codru”

Grupa Mica

Grupa Mica, Gradinita Cuibusorul Zanelor

 Grupa mică recitând „Somnoroase păsărele”

În vizită la Atelierul de Creaţie a Globurilor şi ornamentelor de Crăciun- Curtea de Argeş

La finalul lunii Decembrie am avut plăcerea să vizităm Atelierul de Creaţie a Globurilor şi Ornamentelor de Crăciun, aşa că am plecat cu mic cu mare la Curtea de Argeş. Dacă tot am ajuns la Curtea de Argeş nu puteam să nu vizitam şi Mănăstirea Meşterului Manole. Acolo am avut ocazia să ascultăm povestea “mănăstirii” spusă pe înţelesul copiilor. A fost prima dată când am ascultat un vorbitor capabil să îmbine credinţa cu povestea atât de frumos, încât fiecare copil a ascultat, a înteles şi a putut să pună întrebări.

De la Mănăstire am plecat cu entuziasm spre Atelierul lui Moş Crăciun. A fost o experienţă inedită să vedem cum ajutoarele moşului pregătesc, la foc deschis, sticla, pentru a putea fi prelucrată în frumoase globuri şi ornamente. Surpriza a fost şi mai mare când copiii au aflat că vor primi un glob personalizat cu numele lor.

Au fost altii şi mai inventivi şi s-au gândit ca ar fi bine să duca şi ei surprize acasă, pentru părinţi sau fraţi, aşa că au făcut şi alte globuri personalizate.

A fost o zi frumoasă de decembrie… frumoasă de la început până la sfârşit … căci, în momentul am ieşit din restaurantul unde am mâncat, am constatat că afară ningea şi zapada se depunea spre bucuria fiecărei inimi de copil.

Istoria romanilor – de la Daci si Romani la Romania Mare

În ziua de 2 decembrie s-a desfăşurat la Centrul Educaţional Cuibuşorul Zânelor Atelierul de grup cu expoziţie „Istoria romanilor – de la Daci si Romani la Romania Mare”, la care a participat grupul  micilor istorici din grupa de after-school şi grupa de Art-Terapie („Creeator în lumea asta”)

Activităţile au fost destinate celor mai mici, copiii grădiniţei şi şcolarilor,  incluzând:

  • Construirea unui blazon personalizat, rămas amintire fiecărui copil;
  • Prepararea unui desert după o reţetă medievală cu ingrediente originale;
  • Lucrul cu cărţi medievale cu abtibilduri pentru a reconstitui castele.

Expoziţia a inclus hărţi, afişe, obiecte tematice şi cărţi despre istoria românească, de la Traian şi Decebal, la Regele Ferdinand şi momentul 1918. Tot ca activitate interactivă, cărţile au fost accesibile copiilor, cei mari explicându-le celor mici detaliile.