Activități opționale – miercuri

În cadrul activităților opționale de miercuri, copii au realizat următoarele:

„Magia hârtiei”

copaci_prokinder

Carla, Flavius, Aimee

Copiii au confecționat singuri frunzele cu ajutorul perforatoarelor decorative, și au lipit cu atenție, folosind aracet și un bețișor; au adăugat adezivul în cantitate suficientă pentru un aspect satisfăcător al lucrării. Din comentariile lor: Flavius – nu sunt frunze pe jos pentru că este curat, Aimee – în copaci sunt veverițe. 

„Artă și îndemânare în cinci pași” 

pisici_prokinder

Edi, Sofia, Carla

Pictură pe obiecte din lemn. Am urmărit folosirea corectă a pensulei (poziție în mână, apăsare pe suport, încărcarea cu tempera), respectarea spațiilor de decorat, întinderea vopselei pe suport.

Tablouri de iarna pe lemn

Astăzi am reluat activităţile, de data aceasta activităţi de iarnă. Am pregătit un tablou de seara, cu om de zăpadă şi ninsoare.
Copiii au pictat pe suport de lemn, au adăugat o figurină de ipsos om de zăpadă, pictată, şi au completat tabloul cu fulgi de nea pictaţi.

Decoratiuni de Craciun

Ne pregătim şi noi pentru Crăciun, cu câteva decoraţiuni. Am pregătit un suport de lumânare, pentru masa de Crăciun, şi ornamente pentru pomul de iarnă, piese turnate din ipsos.
După ce ne-am străduit să le pictăm cât mai frumos, le-am adăugat glitter pentru mai multă strălucire.

Braduti din catifea

Brăduți împodobiți

Braduti din catifea

Astăzi am împodobit brăduții. I-am decupat din catifea și am cusut nasturi pe post de globulete. În varf au cate o stelută aurie, cum îi stă bine oricărui brad.

Brăduţi

Astăzi am pregătit brăduţi de iarnă. Ideea am preluat-o de aici, numai că am modificat puţin. Deoarece noi folosim vopsele lavabile, nu acrilice, am întors coifurile pe dos şi le-am pictat. După ce s-au uscat am folosit roşu pentru o ghirlandă, şi l-am împodobit cu obiecte perforate.

Ploua, ploua…

Quillingul ne da inca batai de cap, asa ca exersam in continuare. De data aceasta avem un pic de ploaie de toamna. Ca sa nu ne plictisim, am completat peisajul cu ajutorul perforatoarelor decorative si al creioanelor colorate.


Flori de toamna

Azi am pictat flori cu stampile. Stam ceva mai bine decat la ultima incercare cu stampile, si chiar putem aduna cateva crizanteme.