Trup, minte si suflet in Vinerea Altfel

       Vineri, 25 octombrie, 2019. Din nou ultima zi de vineri a lunii!? Timpul trece foarte repede când faci multe lucruri și mai ales atunci când sunt interesante. Obiectivele propuse pentru această zi sunt unele care țin de trup, minte și suflet.

 

       Am discutat împreună cu școlarii despre cum să ne menținem corpul curat și ferit de boli cauzate de virusuri și bacterii dăunătoare, ne-am reamintit reguli importante de igienă și ne-am amuzat exemplificând diverse situații  în care putem transmite microbi unii altora.

        Pentru minte am avut o sesiune de experimente interesante: energia statică, arderea în prezența oxigenului, reacții chimice.

 

         Dar cea mai frumoasă activitate a fost cea în care un copil sensibil și-a deschis sufletul pentru noi și prin talentul pe care-l are, a transpus în desene stări și emoții. Tristețe, solitudine, neacceptare, bucurie, iubire, liniște – toate ca rezultat al comportamentului pe care îl au ceilalți vis-à-vis de noi. Am discutat despre violență și discriminare, despre ce simțim atunci când trecem prin aceste situații, iar copiii împreună cu Eva, invitata noastră specială, au transpus la rândul lor pe hârtie, stările pe care le-au avut în acele momente.

        Din nou o vineri așa cum ne place, la Prokinder. Multumim Evei  pentru sufletul ei frumos și o așteptăm și altădată cu drag!

Activități opționale – miercuri

În cadrul activităților opționale de miercuri, copii au realizat următoarele:

„Magia hârtiei”

copaci_prokinder

Carla, Flavius, Aimee

Copiii au confecționat singuri frunzele cu ajutorul perforatoarelor decorative, și au lipit cu atenție, folosind aracet și un bețișor; au adăugat adezivul în cantitate suficientă pentru un aspect satisfăcător al lucrării. Din comentariile lor: Flavius – nu sunt frunze pe jos pentru că este curat, Aimee – în copaci sunt veverițe. 

„Artă și îndemânare în cinci pași” 

pisici_prokinder

Edi, Sofia, Carla

Pictură pe obiecte din lemn. Am urmărit folosirea corectă a pensulei (poziție în mână, apăsare pe suport, încărcarea cu tempera), respectarea spațiilor de decorat, întinderea vopselei pe suport.

Tablouri de iarna pe lemn

Astăzi am reluat activităţile, de data aceasta activităţi de iarnă. Am pregătit un tablou de seara, cu om de zăpadă şi ninsoare.
Copiii au pictat pe suport de lemn, au adăugat o figurină de ipsos om de zăpadă, pictată, şi au completat tabloul cu fulgi de nea pictaţi.

Decoratiuni de Craciun

Ne pregătim şi noi pentru Crăciun, cu câteva decoraţiuni. Am pregătit un suport de lumânare, pentru masa de Crăciun, şi ornamente pentru pomul de iarnă, piese turnate din ipsos.
După ce ne-am străduit să le pictăm cât mai frumos, le-am adăugat glitter pentru mai multă strălucire.

Braduti din catifea

Brăduți împodobiți

Braduti din catifea

Astăzi am împodobit brăduții. I-am decupat din catifea și am cusut nasturi pe post de globulete. În varf au cate o stelută aurie, cum îi stă bine oricărui brad.

Brăduţi

Astăzi am pregătit brăduţi de iarnă. Ideea am preluat-o de aici, numai că am modificat puţin. Deoarece noi folosim vopsele lavabile, nu acrilice, am întors coifurile pe dos şi le-am pictat. După ce s-au uscat am folosit roşu pentru o ghirlandă, şi l-am împodobit cu obiecte perforate.

Ploua, ploua…

Quillingul ne da inca batai de cap, asa ca exersam in continuare. De data aceasta avem un pic de ploaie de toamna. Ca sa nu ne plictisim, am completat peisajul cu ajutorul perforatoarelor decorative si al creioanelor colorate.